ОУ Св.Св. Кирил и Методий
Основно училище в град Ловеч

Дефиле на професиите

На 14.01.2021 г., с ученици от начален етап, участващи в проект "Родители - УСПЕХ - удовлетворени, смели, позитивни, енергични, хармонични", финансиран от Център за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства, беше органазирано "Дефиле на професиите", част от дейностите, свързани с функционирането на родителския клуб. Гости на децата, при спазени всички мерки за безопасност, бяха родители и членове на семействата на децата, които представиха своите професии. Атрактивна беше презентацията на г-н Михалски - строител, който със своите помощници построи покрив на къща. Беше представена и професията на готвача от близък на семейството на дете от четвърти клас. Децата отгатваха гатанки, разпознаваха инструментите, които са характерни за всяка професия. Имаше наградени от проведеното състезание за най-старателна и бърза медицинска сестра, както и за най-способния шивач. За децата беше подготвена и приказка за изгубените професии. 

Ръководител на съвместните дейности между деца и родители е г-жа Светлана Евтимова, главен организатор и на тази инициатива. 

Дефиле на професиите  - Изображение 1Дефиле на професиите  - Изображение 2Дефиле на професиите  - Изображение 3Дефиле на професиите  - Изображение 4Дефиле на професиите  - Изображение 5